Geplaatst op: 15 oktober 2015

 

Mark Engel “gaat goed” bij FC Utrecht

7 jaar jong en NU al in de krant! Mark Engel, jongste lid van Keepersschool Berkelaar gaat “goed” bij FC Utrecht! Vorig seizoen maakte Mark de overstap naar FC Utrecht. Mark is zeer getalenteerd voor zijn leeftijd en begrijpt het spelletje als geen ander.

 

Mijn eerste ontmoeting met Mark was er eentje om nooit te vergeten. Twee jaar geleden, toen ik nog de E-F selectie keeperstraining gaf, kwam hij voor de training naar mij toe. Hij zei het volgende: “Hallo ik ben Mark, ik train vanavond mee ennuhh trouwens ik ben voor Bayern München”.  Ik besloot om hem mee te laten doen natuurlijk. Hoe kan je nou een mannetje van 5, die met zulke woorden op een trainer stapt, niet mee laten doen?..

 

Hij begon bij de mini’s waar hij training kreeg van Yannick. Maar toen ik eenmaal met een schuin oog naar rechts keek, was ik gelijk onder de indruk van zijn kwaliteiten. “Dit wordt er eentje” zei ik tegen zijn vader, waarop hij antwoordde: “We zien het wel, als hij maar lekker bij jullie kan blijven trainen”!

 

Vanaf dat moment ging het hard. Ik liet hem meedoen met de groep van de E-selectie keepers, jongens die 3 jaar ouder zijn dan Mark en nog blonk hij uit. Tot aan het einde van vorig seizoen heeft hij getraind met minimaal 2 jaar oudere keepers. Niet alleen ik, maar vooral Yannick, trainer van onze trainersstaf, heeft ervoor gezorgd dat hij de stap heeft gemaakt naar FC Utrecht.

 

Nu zie je maar, wanneer je lef toont en plezier hebt net als Mark, kan je de stap maken die JIJ voor ogen hebt. Of dat nou op 7, 12, of op 20 jarige leeftijd is, dat maakt niks uit. Leef en train als een echte prof en wie weet maak JIJ straks ook de stap naar een prachtige profclub!

 

IMG_3249

#trainalseenprof

Glenn Berkelaar