Geplaatst op: 6 juli 2020

“De rechterhand, het broertje, Glenn 2.0.”

 

Het is zondagmorgen 7.30. “ Broer ik ga mee naar Vreeswijk, komen Rob en jij mij ophalen? Wat voor kleding moet ik aan? Wie moet ik trainen geven? Wat wil je dat ik train? Yannick ging al op 13 jarige leeftijd met mij mee naar Goalkeepersworld, een keepersschool in Vreeswijk. Toen zag iedereen al dat hij het ondernemen in zijn vingers had. Hij was brutaal, stelde veel vragen, maar bovenal werkte hij toen al hard. Yannick werd toen al aangesproken als mijn broertje, het 2e gezicht, de rechterhand, Glenn 2.0, ik kan nog wel even doorgaan.

 

Als keeper was Yannick zeer talentvol. Hij had uitstraling met een mooi voetenwerk, goede 1 vs 1 en een prachtige slingerworp. Hij zat jarenlang bij verschillende KNVB selecties en FC Utrecht zat jaren achter hem aan. Ik weet nog goed dat ik bij hem kwam kijken en bij de 1e beste dieptebal trapte je een grote jongen ondersteboven. Hij was 2 koppen groter en 20 kilo zwaarder, maar hij bleef liggen en Yannick riep nog net niet: “ Ajohh stel je niet zo aan ouweuhh..”. Vaak moest je trainen aan je voorbij laten gaan omdat je polsen het begaven. Ondanks dat genoot ik van je keeperskwaliteiten, maar toch meer van je trainersinzichten.

 

Yann was er samen met Gerard als 1e bij. Zij waren team Keepersschool Berkelaar, augustus 2015. Iedereen respecteerde Yannick, iedereen behandelde hem als een volwassenen. “Het broertje van Berkelaar is echt een topper” werd vaak in de tribunes geroepen. Je bent betrouwbaar, een harde werker, structureel en rechtvaardig. Kenmerken van een topper, een leider, een baas.

 

Naast het trainen op de zondagochtend trainde hij ook de 1e elftallen van FC Abcoude en Hertha. Als 18 jarige trainde hij moeiteloos volwassen keepers. Hij communiceerde goed, had structuur en overwicht.  Elke club waar hij werkte was laaiend enthousiast. Niet veel later liep hij stage bij FC Utrecht als middenbouw keeperstrainer, die hem al na 3 maanden een contract aanbood voor 2 jaar. Uniek voor een jongen van 19 jaar. Hij wees het bod af, omdat hij nog een andere passie had: Tuinieren. Afgelopen jaar heeft hij een fantastisch hoveniersbedrijf opgericht, Hoveniersbedrijf Yannick Zwemer, waarbij hij al vele tuinen onderhoudt. Niet verrassend dat dit al een succes is, zoals ik al zei: “ Yannick is een baas, een leider, een harde werker!”

 

Nu denkt iedereen wellicht, “ Waarom stopt jullie samenwerking.” Yannick stelde voor om op de zondagen te blijven.  Hoe graag we ook willen dat je blijft, het zou teveel worden. Je werkt van ma t/m za van 6 tot 19.00. Wij hebben diep respect voor jou, hoe je in het leven staat en wat je doet. Blijf zo doorgaan, blijf je passie en dromen volgen. Voor mij ben je familie, mijn broertje, mijn begin van succes. Ik heb veel aan je te danken, zonder jou was er geen succes binnen Keepersschool Berkelaar. Ik wens je heel veel succes, heel veel tuinen, maar bovenal heel veel geluk.

Het gaat je goed broertje!

 

Glenn Berkelaar

#IPORTIERI