Geplaatst op: 11 oktober 2015

DSC00369DSC00315

Het kan soms raar lopen… Een tijd terug sta je nog in een niet-selectie team één van je eigen spelers uit te lachen, omdat hij over een bal struikelt. En nog geen 3 jaar later zit je met je keeperstrainer in het vliegtuig naar Engeland om te trainen met de A-selecties van Stoke City en Wolverhampton Wanderes. Twee professionele jeugdopleidingen die op het hoogste niveau van Engeland spelen in haar leeftijdscategorie.

 

Nog geen 3 weken terug werd ik gebeld door een voetbalschool uit Amsterdam, DFAH. Ze hadden het filmpje op Facebook gezien waarin ik bezig was om de afzet van de keepers te verbeteren. Inderdaad, het filmpje met de “tennisballen”. DFAH was zo enthousiast en vroegen mij of ze het filmpje naar Engelse clubs mochten doormailen.

 

Stoke en Wolves waren zeer geïnteresseerd in de kwaliteiten van Jordy en nodigden hem daarom uit voor een stage. Na een goede trainingssessie bij Stoke gingen we na 2 dagen naar Wolverhampton. Alles was tot in de puntjes geregeld. We werden elke dag netjes opgehaald, kregen een prachtige rondleiding op hun academy, aten op de club, maar bovenal, Jordy mocht elke dag meetrainen met een aantal jeugdinternationals van de Engelse nationale ploeg.

 

Nu zie je maar, als je ECHT ergens voor gaat, kan je dingen bereiken waar je een paar jaar geleden nooit van zou durven dromen.Ik weet nog goed dat hij voor het eerst bij mij kwam trainen en na één training wilde stoppen. Nu zijn we 3 jaar verder en ik kan alleen maar zeggen hartstikke trots ben op Jordy en dat ik deel uit mocht maken van zijn avontuur in Engeland.

 

#trainalseenprof

Glenn Berkelaar