Geplaatst op: 17 oktober 2019

 

“TERUG IN DE TIJD” 

 

Keepersschool Berkelaar; de keepersschool met veel jonge enthousiaste trainers, die elke week vanuit een visie te werk gaan die trainer Glenn ze meegeeft.     Maar.. waar komt die visie vandaan? Trainer Glenn legt het uit: ” Veel hebben we te danken aan trainer Gerard, zonder hem was er misschien wel nooit  een Keepersschool Berkelaar geweest.”

 

Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met de keeperstraining bij SV Argon. Elke woensdagavond, onder leiding van Gerard Zaal, stonden 20 tot 30 keepers op het grasveld om de basisvaardigheden van het keepen onder de knie te krijgen. Hij was de leider van al zijn assistenten (vaak ouders) en zorgde voor een fantastische trainingen en grote opkomst van keepers.

 

Gerard zorgde voor een veilige keepersomgeving. Er heerste een echte keeperscultuur waarbij iedereen zich maximaal kon ontwikkelen. Hij deed dit altijd met jongens uit het dorp. Neem bijvoorbeeld Rahim Gok (CSW), Giovanni Santangelo (FC Aalsmeer) en Romero Antonioli (SV Argon). Jongens die hedendaags 1e doelman zijn bij hun club en allemaal zijn begonnen onder de vleugels van Gerard bij Argon.

 

Iedereen kende Gerard. Hij stond bekend als ‘DE’ keepertrainer van Argon die keepers echt beter maakte en zelfs toen al, stappen liet maken naar verschillende profclubs en andere selectie elftallen. “Ik keek echt naar hem op.  Hij was streng en veeleisend, maar altijd met respect. Hij wist zoveel van het vak en trainde uren lang om je tot in de details te verbeteren. Een echte ‘ keepersbeul’  waar iedereen respect en ontzag voor had. Hij liet ons al snel meetrainen met ouderen selectie keepers. Hij kwam bij onze wedstrijden kijken of liet ons een dag extra trainen. Hij waakte over onze prestaties. Hetgeen wat ik van hem geleerd heb en vandaag de dag toepas bij mijn eigen keepers, ‘ I PORTIERI’.” De keepersopleiding bij Argon is al jaren het vlaggenschip van de club, waarbij veel jongens uit het dorp in de selectie elftallen zitten of de stap hebben gemaakt naar een profclub. Neem bijvoorbeeld Mark Engel (Ajax), Joel van der Wilt (FC Volendam), Lars Jansen( GAE) en Kris van Rijn (SC Heerenveen). Allen zijn ze bekend met de keeperscultuur bij Argon.

 

“Vandaag de dag is Gerard nog steeds actief. Elke zondagochtend geeft hij met veel passie training bij onze keepersschool. Hij is onze ‘ cultuurbewaker’ ook wel onze ‘ keepersopa’ . Hij inspireert mij nog elke dag. ik bespreek bijna alles met hem. Vooral de keuze wanneer we een ‘talent’ een groepje hoger moeten plaatsen of juist een stapje terug moeten zetten.  Hij heeft zoveel ervaring en heeft het op keepersvlak bijna altijd bij het juiste eind. Hij inspireert niet alleen mij maar de hele staf.  Ik raad iedereen aan die op zondag bij ons traint om goed te kijken en te leren van zijn werkwijze. ‘Iemand van de oude stempel’. Geniet van zijn drive, iets wat ik nog jaren hoop te doen als ik met een schuin oog over mijn schouder kijk en weet dat hij onze keepers en keepsters beter maakt.”

 

 

Glenn Berkelaar

#IPORTIERI