Geplaatst op: 30 november 2015

“Is het nu al afgelopen.. het leek net gisteren toen ik de school opende”.

Dit waren mijn 1e woorden toen ik afgelopen zondag voor het eerst met mijn staf aan een drankje zat in de kleedkamer.

 

In de afgelopen 12 weken heb niet alleen ik, maar hebben alle trainers en 2 top fotografen, Odette en Tina genoten van elke trainingsdag. 44 kinderen die elke zondagochtend, felgroen en goedgemutst, klaarstonden om 75 minuten lang tot het uiterste te gaan.

“Je moet het maar durven als keeper… inschrijven bij een keepersschool die onder leiding staat van een 21 jarige keeperstrainer die samen met Yannick, Gerard en Romero, 3 fantastische keeperstrainers,  je elke zondag weer op je plek zetten en zeggen wat je wel en niet moet doen. Hierbij wil ik elke keep(st)er een hele vette RESPECT geven.

 

Alle keepers en keepsters hebben afgelopen zondag afgesloten met een toernooi vorm, waarbij er een prijs was voor de keeper die het meeste aantal punten had.

Na de training sloten we gezamenlijk af en kreeg iedere keep(st)er een certificaat mee naar huis.  Een dag die ik niet snel zal vergeten.

 

MAAR WAT NU?

 

Vele ouders vroegen om advies , Wat NU TE DOEN..?

“Glenn, hoe ga je verder en wat kunnen wij verwachten”?  Was een veelgestelde vraag.

De 2e sessie start begin februari en binnenkort openen wij weer onze inschrijfdeuren voor alle keepers om daaraan te kunnen deelnemen.

Maar HOE gaan we verder??.. Leg ik uit, aan de hand van een mooi voorbeeld.

 

Als je traint bij Keepersschool Berkelaar begin je aan een bepaalde “route”.  Aan jou dus de keuze om door te gaan op dit pad, of het pad te onderbreken.

OF juist te BEGINNEN! Want Keepersschool Berkelaar is voor IEDEREEN!

Een mooi voorbeeld van iemand die de “route” nog steeds bewandeld is onze eigen trainer Romero, die elke zaterdag onder de lat staat bij het 1e van Argon.

 

Romero traint elke week volgens mijn visie, die ik heb geleerd van Gerard.

Hij begon vorig jaar de eerste 8 wedstrijden op de bank, maar wist zich snel terug te vechten onder de lat. We hebben de hele zomer doorgetraind om ervoor te zorgen zodat hij dit seizoen vanaf moment één er stond. En dat staat hij! Hij pakt cruciale ballen die het team punten opleverd, waaronder 3 penalties.

 

Zo zijn er nog een aantal voorbeelden van keepers en keepsters die zijn geselecteerd voor de KNVB of op stage mogen/ mochten bij een profclub.  Verder hopen wij in februari vele keepers terug te zien, maar verheugen wij ons ook op nieuwe gezichten.

Want elke keep(st) er verdiend het om te “trainen als een echte profkeeper”.

 

#trainalseenprof

Glenn Berkelaar

 

IMG_4414 1  Romero Antonioli